Τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι τιμές έμειναν ίδιες! Bάσει ΦΕΚ 35935/2023.

Αρχική / Blog / Καλοκαιρινή Ρουτίνα Ομορφιάς: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Καλοκαιρινή Ρουτίνα Ομορφιάς: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πίσω στο blog
03/06/2021
Καλοκαιρινή Ρουτίνα Ομορφιάς: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

ομορφιά

Το καλοκαίρι είναι επισήμως εδώ και η αύξηση της θερμοκρασίας καλεί για αλλαγές στη καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας. Αφήνουμε στο beauty -ντουλάπι μας τα προϊόντα με ενεργά συστατικά που προτιμάμε τους χειμερινούς μήνες,όπως λακτικό, γλυκολικό, σαλικυλικό οξύ και ρετινόλη και ανανεώνουμε τη ρουτίνα μας με συστατικά και προϊόντα που θα μας χαρίσουν απίστευτη λάμψη και σουπερ ενυδατωμένο δέρμα. Ξεκινάμε πάντα από τηβάση! Το πρώτο βήμα μιας σωστής ρουτίνας ομορφιάς,πρωί και βράδυ, είναι ο καθαρισμός. Επιλέξτε ένα ήπιο και ενυδατικό καθαριστικό το οποίο δεν θα στερήσει από την επιδερμίδα σας τα φυσικά της έλαια και θα είναι απαλό ως προς τον επιδερμικό φραγμό σας. Έτσι τα συστατικάπου θα ακολουθήσουν στα επόμενα βήματα της ρουτίνας,θα απορροφηθούν πολύ καλύτερα από το δέρμα. Ποια συστατικά όμως μπορούμε να χρησιμοποιούμε το καλοκαίρι και τι πρέπει να προσέχουμε;

Βιταμίνη C

Συστατικό – ήρωας όσων αγαπούν το skincare αλλά καιτων skinfluencers, η Βιταμίνη C είναι ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες. Έχει αντιοξειδωτική δράση και χαρίζει λάμψη, κάνοντας την επιδερμίδα φρέσκια και φωτεινή ενώ βοηθάει στο να φαίνεται πιο ομοιόμορφος ο τόνος της. Συμβάλλει στη δημιουργία κολλαγόνου, απαραίτητου για σφριγηλή και νεανική επιδερμίδα.

Υαλουρονικό Οξύ

Αγαπημένο συστατικό για όσους θέλουν έξτρα ενυδάτωση! Το υαλουρονικό οξύ δεν πρέπει να λείπει από καμία ρουτίνα ομορφιάς, καθώς αναζωογονεί το δέρμα και αυξάνει τον όγκο και την ελαστικότητά του. Extratip: Απλώστε το σε νωπό δέρμα! Το υαλουρονικό οξύ είναι μαγνήτης υγρασίας,οπότε όταν εφαρμόζεται σε νωπό δέρμα τραβάει υγρασία από το νερό και όχι από τις βαθύτερες στρώσεις της επιδερμίδας.

Αντιοξειδωτικά

Η επιδερμίδα μας, έχει ανάγκη από αντιοξειδωτική δράση,ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι. Η Βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικόπου το δέρμα το λατρεύει, καθώς βοηθά στην ελαχιστοποίηση των σημαδιώντης πρόωρης γήρανσης, διατηρώντας το δέρμα νεανικό. Άλλη μία επιλογή είναι το φερουλικό οξύ το οποίο μπορεί να προστατεύσει από τις ελεύθερες ρίζες και να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του δέρματος. Επιπλέον, βελτιώνει τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης, μειώνοντας την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, διατηρώντας ταυτόχρονα το δέρμα λαμπερό και σφριγηλό.

Ενυδατικοί Παράγοντες

Το δέρμα τους καλοκαιρινούς μήνες έχει μεγάλη ανάγκη από ενυδάτωση. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πιο παχύρρευστη κρέμα του χειμώνα που προστατεύει από την ξηρότητα με μια πιο λεπτόρρευστη ή και σε μορφή gel. Θα νιώσετε την επιδερμίδα σας να ξεδιψάει!

Αντιηλιακή Προστασία

Αν η αρχή μιας σωστής ρουτίνας ομορφιάς είναι ο καθαρισμός,τότε το φινάλε πρέπει πάντα να είναι το αντηλιακό. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύουμε την επιδερμίδα μας από την UVA και την UVB υπεριώδη ακτινοβολία οι οποίες έχουν πραγματικά βλαβερές επιπτώσεις. Μη ξεχνάτε όχι μόνο να χρησιμοποιείτε αντηλιακό αλλα και να το ανανεώνετε συχνά! Μπορείτενα επιλέξετε ανάμεσα στα λεγόμενα χημικά αντηλιακά στα οποία χρησιμοποιούνται χημικά (οργανικά) φίλτρα που απορροφώνται από το δέρμα και απορροφούν με τη σειρά τους τις ακτίνες UV για την προστασία του δέρματος ή τα φυσικά / mineral αντιηλιακά τα οποία ως φυσικά είναι πιο ήπια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και απο πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. Τέλος, καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια έντονη συζήτηση γύρω από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αντηλιακών, πλέον υπάρχουν coral-reef friendly φόρμουλες όπου δεν επηρεάζουν καθόλου τον κοραλλιογενή βυθό.

Για μια έξτρα ανάσα δροσίας μπορείτε πάντα να επιλέξετε και ένα Face Mist!

Και φυσικά...μη ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Ο λογαριασμός σας