Τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι τιμές έμειναν ίδιες! Bάσει ΦΕΚ 35935/2023.

Αρχική / Blog / Φυσικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την αυπνία

Φυσικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την αυπνία

Πίσω στο blog
01/12/2021
Φυσικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την αυπνία

Η αυπνία αποτελεί μία από τις κυριότερες διαταραχές ύπνου που ταλαιπωρεί έντονα τον σύγχρονο άνθρωπο... Το καθημερινό άγχος είναι η βασικότερη αιτία που προκαλεί αυπνία η οποία με τη σειρά της επιδεινώνει το άγχος και την υπερένταση δημιουργώντας έτσι ένα φαύλο κύκλο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι φυσικοί τρόποι που μπορούν να αντιμετωπίσουν την αυπνία και να σας προσφέρουν επιτέλους ποιοτικό ύπνο, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Τεχνικές χαλάρωσης
Διάφορες τεχνικές χαλάρωσης, όπως είναι οι βαθιές αναπνοές και ο διαλογισμός, μπορούν να βοηθήσουν αισθητά στην αποβολή του στρες.  Λίγα λεπτά εξάσκησης την ημέρα αρκούν για να συμβάλλουν στη μείωση του άγχους. Σύμφωνα με έρευνες, ο καθημερινός διαλογισμός μπορεί ενδεχομένως να αλλάξει τις νευρικές οδούς του εγκεφάλου και να σας καταστήσει πιο ανθεκτικούς στο στρες. Επίσης, η βαθιά αναπνοή καταπολεμά την επίδραση του στρες μειώνοντας τον καρδιακό παλμό και την αρτηριακή πίεση.

Βότανα κατά της αυπνίας
Μπορείτε πριν κοιμηθείτε να πιείτε κάποια από τα παρακάτω βότανα που φημίζονται για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες.

Λεβάντα
Τα αρωματικά αιθέρια έλαια αυτού του φυτού μπορούν να βοηθήσουν στην αϋπνία, εξασφαλίζοντας ένα ήσυχο ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τίλιο
Το τίλιο έχει καταπραϋντική επίδραση στο νευρικό σύστημα.

Βαλεριάνα
Βοηθά στην άμεση χαλάρωση του νευρικού συστήματος, εξασφαλίζοντας (όπως και η λεβάντα) ένα ήρεμο ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Χαμομήλι
Πιείτε 20 με 30 λεπτά πριν τη νυχτερινή κατάκλιση 1 φλιτζάνι χαμομήλι και απολαύστε ένα ήσυχο ύπνο.

Άσκηση
Όλα τα είδη άσκησης, όπως η γιόγκα και το περπάτημα, μπορούν να μειώσουν την κατάθλιψη και το άγχος βοηθώντας τον εγκέφαλο να απελευθερώσει χημικές ουσίες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και έτσι να αντιμετωπίσετε το στρες.

Ενισχυτικά δοκιμάστε και το συμπλήρωμα διατροφής Cool Night της Power Health, μια συνεργιστική φόρμουλα για τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για τον ύπνο, η οποία συνδυάζει τη μελατονίνη με το χαμομήλι, τον λυκίσκο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τις βιταμίνες Β1 και Β6, ώστε να διασφαλίζεται η καλή υγεία των μυών και του νευρικού συστήματος. Η πλατινένια σας επιλογή για έναν ποιοτικό ύπνο!

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Ο λογαριασμός σας