Τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι τιμές έμειναν ίδιες! Bάσει ΦΕΚ 35935/2023.

Αρχική / Blog / Απλές συμβουλές για να καταπολεμήσουμε το στρες!

Απλές συμβουλές για να καταπολεμήσουμε το στρες!

Πίσω στο blog
07/10/2021
Απλές συμβουλές για να καταπολεμήσουμε το στρες!

Απλές συμβουλές για να καταπολεμήσουμε το στρες

Το άγχος είναι μια ψυχολογική κατάσταση που εκδηλώνεται με φόβο, ανησυχία και ένταση. Πολλές φορές συνοδεύεται με σωματικά συμπτώματα, όπως ταχυκαρδία, πονοκέφαλος, ξηροστομία κ.α.  Υπολογίζεται ότι ένα 4% του γενικού πληθυσμού κάποια στιγμή της ζωής του παρουσιάζει κάποια αγχώδη διαταραχή. Επομένως, οι αγχώδεις διαταραχές, οι διαταραχές δηλαδή που σχετίζονται με το άγχος, θεωρούνται οι πιο συχνές διαταραχές στο γενικό πληθυσμό.

 

Διαλογιστείτε

Αφιερώστε λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα για να διαλογιστείτε. Σύμφωνα με έρευνες, ο καθημερινός διαλογισμός μπορεί ενδεχομένως να αλλάξει τις νευρικές οδούς του εγκεφάλου και να σας καταστήσει πιο ανθεκτικούς στο στρες.

 

Βαθιές εισπνοές

Κάντε ένα πεντάλεπτο διάλειμμα και εστιάστε στην αναπνοή. Καθήστε ίσια με τα μάτια κλειστά και τοποθετήστε το ένα χέρι στην κοιλιά σας. Αναπνεύστε αργά μέσω της μύτης, αισθανθείτε την αναπνοή να φτάνει ως την κοιλιακή χώρα και μετά πραγματοποιήστε αργή εκπνοή. Σύμφωνα με έρευνες, οι βαθιές εισπνοές καταπολεμούν την επίδραση του στρες μειώνοντας τον καρδιακό παλμό και την αρτηριακή πίεση.


Περάστε χρόνο με τους φίλους σας

Ο χρόνος που αφιερώνετε στους φίλους σας είναι ιδιαίτερα πολύτιμος, καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα εργαλεία για τη διαχείριση του στρες. Μιλήστε με τους άλλους-ιδανικά πρόσωπο με πρόσωπο ή τουλάχιστον στο τηλέφωνο. Μοιραστείτε τους προβληματισμούς σας και κρατήστε ισχυρούς φιλικούς δεσμούς.

 

Το γέλιο κάνει καλό!

Ένα καλό γέλιο δεν σας αποφορτίζει μόνο ψυχικά. Μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, και αυξάνει τις ενδορφίνες οι οποίες ανεβάζουν τη διάθεσή σας. Δείτε την αγαπημένη σας ταινία, διαβάστε κόμικς ή μιλήστε με κάποιον που σας κάνει να χαμογελάτε.

 

Ακούστε μουσική

Ακούστε μουσική και τραγουδήστε! Σύμφωνα με έρευνες, η απαλή μουσική μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό παλμό και το άγχος. Επιλέξτε αγαπημένα τραγούδια ή φυσικούς ήχους και επιτρέψτε στον εγκέφαλό σας να εστιάσει στις διαφορετικές μελωδίες.

 

Κινηθείτε

Δεν χρειάζεται να τρέχετε όλη μέρα, υπάρχουν πολλά είδη άσκησης, όπως γιόγκα, περπάτημα και pilates, που μπορούν να μειώσουν την κατάθλιψη και το άγχος, βοηθώντας τον εγκέφαλο να απελευθερώσει χημικές ουσίες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και να έχετε μια ευκαιρία να αντιμετωπίσετε το στρες.

 

Μάθετε να είστε ευγνώμονες

Μια καλή ιδέα είναι να κρατάτε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης για να θυμάστε όλα τα καλά που έχετε στη ζωή σας. Όταν νιώθει κάποιος ευγνωμοσύνη, ακυρώνει τις αρνητικές σκέψεις και τις ανησυχίες. Χρησιμοποιήστε ημερολόγια όπου εκεί θα σημειώνετε όμορφα περιστατικά, όπως το χαμόγελο ενός παιδιού, μια ηλιόλουστη μέρα, μια ωραία ταινία στον κινηματογράφο κ.α. Μην ξεχνάτε να γιορτάζετε τα κατορθώματά σας, όπως την εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας ή δραστηριότητας.

Όταν αρχίσετε να αισθάνεστε στρες ξοδέψτε λίγα λεπτά κοιτάζοντας τις σημειώσεις σας για να θυμίσετε στον εαυτό σας αυτά που πραγματικά αξίζουν.

Φροντίστε για τη θετική σας διάθεση επιλέγοντας και τα ανάλογα συμπληρώματα διατροφής. Το Think Positive της Power Health είναι μια συνεργιστική φόρμουλα που περιέχει τις βιταμίνες Β1, Β5, Β6, Β12 και εκχυλίσματα Κρόκου και Ροδιόλας και συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και της ψυχολογικής λειτουργίας.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Ο λογαριασμός σας